search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:21
MENU CLOSE

Ο Μαδούρο αποκλείει την αντιπολίτευση από τις προεδρικές εκλογές του 2018 λόγω της αποχής τους στις δημοτικές

11.12.2017 07:46
Ο Μαδούρο αποκλείει την αντιπολίτευση από τις προεδρικές εκλογές του 2018 λόγω της αποχής τους στις δημοτικές - Media

Την απόφαση της πλήρους ελεγχόμενης από τον ίδιο Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης να μην επιτρέψει στα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του 2018 ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο το βράδυ της Κυριακής, ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στη χώρα.

«Κάθε κόμμα που δεν συμμετείχε σήμερα και προέτρεψε σε αποχή από τις εκλογές δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει» στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε, σημειώνοντας ότι αυτό είναι απόφαση της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης

Πριν ανακοινώσει την απόφασή του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη της παράταξής του, του σοσιαλιστικού κόμματος (PSUV), στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, από τις οποίες απείχαν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αναμένεται να αποκλειστούν από τις προεδρικές εκλογές του 2018, όταν ο ίδιος θα διεκδικήσει δεύτερη συναπτή θητεία.

«Κερδίσαμε σε πάνω από 300 δήμους της χώρας, από τους 335» έναντι 242 που έλεγχε ήδη το PSUV, δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Καράκας, μετά τις τοπικές εκλογές η συμμετοχή στις οποίες ανήλθε στο 47,32%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (Consejo Nacional Electoral, CNE).

Λίγο νωρίτερα, το CNE είχε ανακηρύξει τους τσαβίστας από το όνομα του εκλιπόντος πρώην προέδρου (1999-2013) Ούγο Τσάβες νικητές στις 20 από τις 23 πρωτεύουσες Πολιτειών.

Έξι μήνες μετά το κύμα διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα την παραίτησή του, που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια με 125 νεκρούς και θορύβησε τη διεθνή κοινότητα, ο πρόεδρος Μαδούρο μοιάζει να ανακτά τον έλεγχο και να ενισχύει την ηγεμονία του στη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18