search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:31
MENU CLOSE

«18 αποχρώσεις του ομοφυλόφιλου» στο ετήσιο φεστιβάλ «Aires Libres» του Μόντρεαλ

11.12.2017 08:33
«18 αποχρώσεις του ομοφυλόφιλου» στο ετήσιο φεστιβάλ «Aires Libres» του Μόντρεαλ - Media

 

Τυχεροί όσοι βρέθηκαν τότε, εκεί. Να βολτάρουν σε έναν δρόμο, κάτω από μια «τέντα» από πολύχρωμες σφαίρες. Για ένα ολόκληρο χιλιόμετρο!

Η «τέντα» πάνω από την οδό St. Catherine ήταν μια εγκατάσταση των «Claude Cormier στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ «Aires Libres» που γίνεται στο «Gay Village» ή απλά «Χωριό», του Μόντρεαλ, στον Καναδά. Αποτελείτο από 180.000 μικρές σφαίρες από ρητίνη, έγχρωμες, διατεταγμένες σε μια αλληλουχία 18 αποχρώσεων, κάθε μία από τις οποίες «αντιπροσωπευόταν» από 10.000 σφαίρες.

Το 2017 σηματοδοτεί τη 10η διοργάνωση του φεστιβάλ «Aires Libres» και τα 35α γενέθλια του «Χωριού» του Μόντρεαλ.

Ο Κορμιέ είχε και στο παρελθόν – το 2011 – σκεπάσει αυτό το χιλιόμετρο με μία παρόμοια «τέντα». Με τη διαφορά ότι τότε οι σφαίρες ήταν όλες σε ροζ χρώμα. Όμως, οι αλλαγές στην ατμόσφαιρα του «χωριού» και στην κοινότητα εκεί επέβαλαν αλλαγές και στην αισθητική προσέγγιση του καλλιτέχνη.

«Καθώς εξελίσσεται η γκέι κουλτούρα και μικροδιαφοροποιείται η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ – όπως αποδεικνύεται και από την προσθήκη νέων γραμμάτων στο ακρωνύμιο – η ποικιλία των αποχρώσεων σε ένα επαναπροσδιορισμένο στέγαστρο από σφαίρες ήταν μια αδιαμφισβήτη αισθητική επιλογή… Επιπλέον η ιδέα των “18 αποχρώσεων του ομοφυλόφιλου” είναι, σε κάποιο βαθμό, ένας αναστοχασμός πάνω σε αυτή τη συνεχιζόμενη εξέλιξη» δήλωσε, στο Designboom, ο Κλοντ Κορμιέ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28