search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:10
MENU CLOSE

Βυθίστηκε στο χιόνι η Αγγλία – Τεράστια προβλήματα και στη Γαλλία από την κακοκαιρία (Video + Photos)

11.12.2017 12:40
Βυθίστηκε στο χιόνι η Αγγλία – Τεράστια προβλήματα και στη Γαλλία από την κακοκαιρία (Video + Photos) - Media

 

Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα Δευτέρα το στη Βρετανία λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε στο κίτρινο το επίπεδο του συναγερμού για την Ουαλία και την κεντρική Αγγλία.

“Λόγω του χιονιού και του παγετού”, το Μπέρμιγχαμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ανακοίνωσε ότι όλα τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεκάδες σχολεία παρέμειναν επίσης κλειστά σε άλλες κομητείες της κεντρικής Αγγλίας και της Ουαλίας.

“Λόγω του κρύου και του χιονιού σε ορισμένα μέρη της Αγγλίας, όπως και της βροχής από τα νοτιοανατολικά στη διάρκεια της νύχτας, εκτεταμμένοι παγετοί έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια του εδάφους, οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Ταυτοχρόνως, χιονόπτωση προβλέπεται να υπάρξει και σε ορισμένα τμήματα της ανατολικής Αγγλίας το απόγευμα”, διευκρινίζει στον ιστότοπό της η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

Ωστόσο ο αντίκτυπος θα είναι “λιγότερο μεγάλος και λιγότερο σημαντικός απ’ ό,τι ήταν την Κυριακή με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας” που έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό.

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Western Power Distribution, που λειτουργεί στην κεντρική και την νοτιοδυτική Αγγλία, όπως και την Ουαλία, υπολογίζει σε περίπου 7.000 τα νοικοκυριά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σήμερα το πρωί.

“Αποκαταστήσαμε την παροχή σε περισσότερους από 99.500 πελάτες κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου”, διευκρίνιζε σήμερα το πρωί η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Εξάλλου προβλήματα υπήρξαν και όσον αφορά ορισμένες πτήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των αεροδρομίων του Λονδίνου, Λούτον και Χίθροου, οι οποίες συνέστησαν στους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

Επίσης στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες είτε παρουσιάστηκαν σήμερα προβλήματα είτε διακόπηκε η κυκλοφορία ορισμένων συρμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της National Rail.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία περίπου 120.000 νοικοκυριά είχαν μείνει σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιφέρειες του Λίγηρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Enedis.

Η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει πολλούς τεχνικούς της στην περιοχή, ενώ σήμερα το πρωί εξακολουθούσε να μην έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών αυτών.

“Από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί περίπου 100 τεχνικοί βρίσκονται εκεί” και σχεδόν άλλοι εκατό βρίσκονται καθ’οδόν “από την Βρετάνη και την Ακουιτανία” για να συνδράμουν στις προσπάθειες που γίνονται στις περιφέρειες του Λίγηρα, προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Εξάλλου νωρίς σήμερα το πρωί η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανεβάσει το επίπεδο του συναγερμού στο πορτοκαλί επίπεδο για τριάντα δύο διαμερίσματα της Γαλλίας μεταξύ των οποίων οι περιφέρειες του Λίγηρα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κινδύνων πρόκλησης χιονοστιβάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:09