search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:00
MENU CLOSE

Πανικός στη Νέα Υόρκη: Έκρηξη στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων του Μανχάταν (Photos)

11.12.2017 13:11
Πανικός στη Νέα Υόρκη: Έκρηξη στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων του Μανχάταν (Photos) - Media

 

Ένας άνδρας πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ σήμερα το πρωί, προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

«Ήταν απόπειρα τρομοκρατικής επιθεσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 07:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), σε μια σήραγγα όπου ενώνονται οι μεταφορικοί κόμβοι της Τάιμς Σκουέαρ και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι (Λιμενική Αρχή) κοντά στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο.

Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, που έφερε στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ. Τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο τραυματίστηκαν, αλλά κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Ο σταθμός των λεωφορείων εκκενώθηκε γρήγορα, το τετράγωνο αποκλείστηκε και πολλές γραμμές μετρό που διέρχονται από την περιοχή σταμάτησαν ή περνούσαν χωρίς να κάνουν στάση. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας είχε αποκατασταθεί λίγο πριν από τις 10:00 (17:00).

Η εκκένωση των σταθμών πραγματοποιήθηκε χωρίς πανικό, ήρεμα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν επί τόπου.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC πως ενημερώθηκε ότι ο ύποπτος είναι από το Μπανγκλαντές και ενήργησε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας

Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου.

Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 07:30 (15:30 ώρα Ελλάδας), λιγότερες από έξι εβδομάδες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε οκτώ θανάτους και 12 τραυματίες στο νότιο Μανχάταν, στην πρώτη φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ύποπτος συνελήφθη αμέσως. Επρόκειτο για έναν Ουζμπέκο ο οποίος είπε ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Λευκό ποινικό μητρώο είχε ο δράστης

Ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο 27χρονος άνδρας που φέρεται να πυροδότησε το πρωί της Δευτέρας αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στην Νέα Υόρκη προκαλώντας τρεις τραυματισμούς, είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Σαχιντούλ Χάγκε δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή βασίστηκε στον αριθμό διαβατηρίου του Ούλαχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:58