search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:58
MENU CLOSE

H Vodafone Ελλάδας επενδύει σε έναν στρατηγικό εθνικό πόρο και θέτει τα θεμέλια για τα δίκτυα του αύριο

11.12.2017 13:32
H Vodafone Ελλάδας επενδύει σε έναν στρατηγικό εθνικό πόρο και θέτει τα θεμέλια για τα δίκτυα του αύριο - Media

 

Με γνώμονα την παροχή των πλέον σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών στους πολίτες και την απόφαση για τη δημιουργία δικτύων νέας γενιάς στα επόμενα χρόνια, η Vodafone Ελλάδας ανανέωσε την παραχώρηση του φάσματος των 1800 MHz, επενδύοντας σε έναν στρατηγικό εθνικό πόρο.

Στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η Vodafone Ελλάδας ανανέωσε έξι τμήματα φάσματος (2Χ15 MHz) στη φασματική περιοχή των 1800 MHz.

Η επένδυση της Vodafone Ελλάδας για την ανανέωση της παραχώρησης του φάσματος ανέρχεται στα 59,2 εκατ. ευρώ. Η παραχώρηση του φάσματος ξεκινά στις 6 Φεβρουαρίου 2018 και εκπνέει στο τέλος του 2035.

Είτε αυτοτελώς είτε σε συνδυασμό με άλλες ζώνες φάσματος, η φασματική περιοχή των 1800ΜΗz χρησιμοποιείται σήμερα για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών 4G, καλύπτοντας τη ζήτηση υψηλών ρυθμών δεδομένων. Η φασματική περιοχή των 1800ΜΗz θα είναι μία από τις υπάρχουσες ζώνες των ραδιοσυχνοτήτων, η οποία από κοινού με νέες φασματικές περιοχές, θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την ανάπτυξη δικτύου και υπηρεσιών 5G στην Ελλάδα.

Ο κ. Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης και με μία φιλόδοξη στρατηγική για την ανάπτυξη των πλέον σύγχρονων ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στην Ελλάδα, επενδύουμε με συνέπεια σε έναν στρατηγικό εθνικό πόρο με στόχο να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μεταβούν στην κοινωνία των Gigabit. Από το 1992 έως και σήμερα, η Vodafone Ελλάδας αναπτύσσει το δίκτυό της με υπευθυνότητα, ανοίγοντας νέους δρόμους για την οικονομία της χώρας».

Η Vodafone Ελλάδας, ένας στρατηγικός επενδυτής στη χώρα, από το 2011 έως σήμερα έχει καταβάλει περίπου 300 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ή ανανέωση φασματικών περιοχών που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της κινητής τηλεφωνίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57