18/01/2019 01:57:58

Λιάκος: Προκλητικά ενδιαφέρουσα η επόμενη περίοδος – Ολοκληρώνεται ένας ιστορικός κύκλος

Λιάκος: Προκλητικά ενδιαφέρουσα η επόμενη περίοδος – Ολοκληρώνεται ένας ιστορικός κύκλος - Media

 

«Ένας ιστορικός κύκλος μιας επώδυνης περιόδου οικονομικής και κοινωνικής αναδίπλωσης για τη χώρα» ολοκληρώνεται με τον προϋπολογισμό του 2018 τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό. 

«Η χώρα μας επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης και μάλιστα με δυναμική τάση, τα δημόσια οικονομικά μας είναι πλεονασματικά, η ανεργία μειώνεται και οι κοινωνικές δομές ενισχύονται» σημείωσε καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων ετών, με στόχους την ανάταξη της οικονομίας, τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης και την βελτίωση του κοινωνικού κράτους, αποδίδει καρπούς». Ενώ τόνισε ακόμη πως «εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που βελτιώνει την αποδοτικότητα του κράτους, ενισχύει τον ανταγωνισμό και την ελκυστικότητα της χώρας για επενδύσεις. Όλα τα παραπάνω αναγνωρίζονται πλέον από τους θεσμούς, τους διεθνείς αναλυτές και τις αγορές». 

Για το διακύβευμα και τις προκλήσεις της «επόμενης ημέρας» για την χώρα ο Δημήτρης Λιάκος υποστήριξε οτι «την επόμενη περίοδο θα την χαρακτήριζα ως προκλητικά ενδιαφέρουσα και παράλληλα μια ευκαιρία να συζητήσουμε οργανωμένα και νηφάλια για το κοινό μας μέλλον». 

Ο Δημήτρης Λιάκος έκανε ξεχωριστή αναφορά στα ενεργειακά λέγοντας πως «η υποχρέωση για την πώληση των λιγνιτών μονάδων είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν έπειτα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη χρήση λιγνίτη και από άλλους συμμετέχοντες στην αγορά, γεγονός που μας υποχρέωνε να εναρμονιστούμε ανεξάρτητα αν ήμασταν σε πρόγραμμα ή όχι».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ανέφερε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό συμπίπτει με το έγκαιρο κλείσιμο του τεχνικού σκέλους της τρίτης αξιολόγησης, με όρους θετικούς για τις ελληνικές θέσεις. Ωστόσο μίλησε «για αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ενεργειών μας για τα προαπαιτούμενα έως το μέσον του επόμενου μήνα, προκειμένου να τελειώσει και επισήμως η τρέχουσα αξιολόγηση. Με τον ίδιο έγκαιρο και θετικό τρόπο επιθυμούμε να κλείσουμε και την επόμενη, την τελευταία αξιολόγηση που θα σημάνει εκτός του τέλους προγράμματος και την απαρχή μιας νέας εποχής».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.