search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:26
MENU CLOSE

Είστε ψυχοπαθείς; Μάλλον ναι, αν έχετε αυτό το πρόβλημα στις αισθήσεις

12.12.2017 14:26
Είστε ψυχοπαθείς; Μάλλον ναι, αν έχετε αυτό το πρόβλημα στις αισθήσεις - Media
 
Η ψυχοπάθεια είναι περίεργη: το Χόλιγουντ μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε τους ψυχοπαθείς ως ανθρωπόμορφα τέρατα, σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, ή ως πλάσματα που αδυνατούν να υπάρξουν στην κοινωνία χωρίς να σκοτώνουν αδιακρίτως.
 
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: οι ψυχοπαθείς δεν είναι όλοι δολοφόνοι, αν και λίγο ως πολύ, όλα τα άτομα που πάσχουν από το Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά.
 
Επίσης, μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι, εκτός από συναισθηματικά προβλήματα, οι ψυχοπαθείς παρουσιάζουν και σωματικά ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με τις αισθήσεις και με τη σωστή λειτουργία τους.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, οι ψυχοπαθείς παρουσιάζουν δυσλειτουργίες στην όσφρηση: όσο πιο ισχυρά είναι τα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, τόσο περισσότερο δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε έντονες οσμές, όπως αυτές των εσπεριδοειδών, του καφέ ή των ψαριών.
 
Οι επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο αυτό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ψυχοπαθείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στους εμπρόσθιους λοβούς του εγκεφάλου, όπου εκτός από την όσφρηση, βρίσκονται και τα κέντρα αποφάσεων, σχεδιασμού και κοινωνικής συμπεριφοράς.
 
Η μελέτη, πάντως, επισημαίνει ότι δυσλειτουργία στην όσφρηση παρατηρείται και σε άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, οπότε για να κριθεί αν ένα άτομο είναι ψυχοπαθές, χρειάζεται περαιτέρω μελέτη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:25