21/07/2019 23:35:06

Η Βουλή ζητά συμπληρωματικά στοιχεία για τα πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτακη

Επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες: Συμπληρωματικά στοιχεία από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι μέχρι 15 Ιανουαρίου - Media
 
Επιστολή με την οποία ζητά συμπληρωματικά στοιχεία για τα πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη απέστειλε η πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
 
Η επιστολή φέρεται να ζητά στοιχεία για όλες τις μεταβολές στα εισοδήματα και την περιουσία της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 2006 έως και το 2015. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές «ζητήθηκαν από ορκωτό λογιστή επιπλέον στοιχεία, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου». 
 
Την ύπαρξη της επιστολής πάντως επιβεβαίωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την υπόθεση «κλεισμένη» καθώς όπως υποστήριξε είχε ομόφωνα κριθεί ως ορθή η απόφαση να μην καταθέσει δήλωση περιουσιακών στιχείων η Μαρέβα Μητσοτάκη για το διάστημα εκείνο που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγο της, τώρα της ζητούνται για το ίδιο διάστημα, συμπληρωματικά στοιχεία.
 
Κατόπιν ο γραμματέας της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επιτέθηκε στην πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως «η πρόεδρος της Επιτροπής δεν ενημέρωσε κανένα. Το χειρότερο είναι ότι η εμπιστευτικότητα με την οποία δεσμεύονται τα μέλη της Επιτροπής στη λογική αυτής της σύνθεσης και αυτής της κυβέρνησης δεν υπάρχει». Έκανε λόγο για «επιλεκτικές διαρροές» και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλία για την λειτουργία της επιτροπής. 
 
Σύμφωνα με τον Κώστα Τσιάρα η κυβέρνηση «βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οσμή σκανδάλου στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ένας προϋπολογισμός που δεν βγαίνει,  προαπαιτούμενα που θα έρθουν σε λίγο. Το να επιστρέφει κανείς σε κλεισμένες υποθέσεις προφανώς είναι διέξοδος πολιτικής» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ. 
 
Η Χριστοδουλοπούλου απαντά: Ουδέποτε διέρρευσε οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενο της

"Τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή", δηλώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την Τρίτη ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφέρει επίσης πως "ουδέποτε διέρρευσε οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενο της γιατί τηρεί ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή", "γιατί ουδέποτε έκανε χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών" αλλά ο κ. Τσιάρας είναι εκείνος που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την ύπαρξη της επιστολής.

 "Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα, ότι δήθεν διέρρευσα επιστολή μου η οποία περιέχει αίτημα για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων σχετικά με τη δήλωση της συζύγου του κ. Κ. Μητσοτάκη, κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αναφέρω τα ακόλουθα:

Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή.

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι", αναφέρει η κ. Χριστοδουλοπούλου και προσθέτει: "Με την παρούσα δήλωση επιθυμώ να διευκρινίσω ότι τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.      

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.