search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:48
MENU CLOSE

Κοντονής για το «πόθεν έσχες»: Απαραίτητη η δήλωση μετρητών και πολύτιμων ειδών

12.12.2017 18:59
«Όχι» Κοντονή στην έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά - «Πάγωσε» απόφαση του Αρείου Πάγου - Media
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επανήλθε στο θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες», κατά το κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση-στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών με θέμα: «Η Δικαιοσύνη ως πυλώνας ανάπτυξης».
 
Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του “πόθεν έσχες” να είναι αποτελεσματικός. Σαφής πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις “πόθεν έσχες” να είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη. Γι’ αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στη θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας. Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις».
 
Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης προσέθεσε ότι «ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις. Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν γίνονται υπό το φως της μέρας».
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος Λεωνίδας Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη Νικόλας Κανελλόπουλος. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47