search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Νιλ Γιανγκ: Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό σε μουσικό “θησαυρό” πέντε δεκαετιών

13.12.2017 08:29
Νιλ Γιανγκ: Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό σε μουσικό "θησαυρό" πέντε δεκαετιών - Media

 

   Ο τραγουδιστής της ροκ, Νιλ Γιανγκ έδωσε στους θαυμαστές του «απεριόριστη πρόσβαση» στο αρχείο του, ακόμη και σε ακυκλοφόρητα άλμπουμ.

   Το μουσικό αρχείο του Αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού, κιθαρίστα, ηθοποιού, παραγωγού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, σχεδόν ό,τι ηχογράφησε σε πέντε δεκαετίες διατίθεται δωρεάν online, σύμφωνα με το NME.

   Στο επίσημο website του μουσικού οι θαυμαστές του έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον σόλο κατάλογό του, καθώς και στα τραγούδια του supergroup, Grosby, Stills, Nash & Young και του φολκ ροκ συγκροτήματος Buffalo Springfield, του οποίου ήταν μέλος.

   Ο Γιανγκ ανακοίνωσε το άνοιγμα του αρχείου με μια επιστολή, στην οποία ανέφερε: «Αναπτύξαμε το αρχείο για να παράσχουμε στους θαυμαστές και στους ιστορικούς απεριόριστη πρόσβαση σε όλη μου τη μουσική και σε ολόκληρο το αρχείο μου σε μια βολική τοποθεσία».

   Ο Νιλ Γιανγκ είναι ένας από τους καλύτερους και πιο παραγωγικούς τραγουδιστές-τραγουδοποιούς της εποχής του rock ‘n’ roll, αλλά και πασίγνωστος για την έναρξη project, τα οποία δεν ολοκλήρωσε. Το 2009, κυκλοφόρησε τον πολυαναμενόμενο πρώτο τόμο των αρχείων του, The Archives Vol. 1 1963-1972, ένα κουτί 11 δίσκων που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’90. Δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη για το πότε, ή εάν, οι επόμενοι τόμοι θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

   Εκτός από το σπουδαίο υλικό στην ψηφιακή βιβλιοθήκη όλα τα άλμπουμ του Γιανγκ από το Everybody Knows This Is Nowhere έως το Psychedelic Pill και το πιο πρόσφατο το 39ο με τίτλο The Visitor είναι online, όπως επίσης φωτογραφίες, βίντεο και πολλά άλλα.

   Ο ιστότοπος διαθέτει εξαιρετικό ήχο, ο οποίος αποτελεί μέρος του σκοπού του: την προώθηση της πλατφόρμας ροής ήχου υψηλής ποιότητας του Γιανγκ, το Xstream.

   Τον περασμένο Απρίλιο, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός ανακοίνωσε ότι το Pono, το οποίο ξεκίνησε ως music player και ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής θα γίνει μια υψηλής ποιότητας υπηρεσία ροής, το Xstream.

   Το 2012 είχε εκφράσει ανησυχία για την ποιότητα των MP3 και αργότερα απέσυρε τις λίστες του από διάφορες υπηρεσίες ροής λέγοντας ότι ήταν απογοητευμένος από την χαμηλή ποιότητα: «Δεν χρειάζεται η μουσική μου να υποτιμηθεί από τη χειρότερη ποιότητα στην ιστορία της μετάδοσης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής διανομή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28