search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14
MENU CLOSE

Δωρεές 50 εκατ. δολαρίων για τη διάσωση της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης

13.12.2017 09:45
Δωρεές 50 εκατ. δολαρίων για τη διάσωση της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης - Media

 

   
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης εξασφάλισε 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω ενός νέου ταμείου, η ίδρυση του οποίου αναμένεται να ανταποκριθεί σε μια “νέα εποχή οικονομικής σταθερότητας” και να διευκολύνει την άφιξη ενός νέου μουσικού διευθυντή το 2018.

Αυτή η συγκέντρωση των χρημάτων από δωρεές ιδιωτών πραγματοποιείται τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας προέδρου Ντέμπορα Μπόρντα (67 ετών), αποστολή της οποίας είναι να σταθεροποιήσει ένα σύνολο που βίωσε πολλές αναχωρήσεις τους τελευταίους μήνες και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Το ταμείο “θα θέσει τις βάσεις μιας μεγάλης εκκίνησης της διεύθυνσης του Jaap van Zweden και θα διασφαλίσει το μέλλον της φιλαρμονικής”, δήλωσε η ορχήστρα σε ανακοίνωσή της.

Ο 57χρονος Ολλανδός Γιάπ φαν Ζβέντεν, γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στο κλασικό ρεπερτόριο και σήμερα επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ντάλας, θα αντικαταστήσει στην αρχή της σεζόν 2018-2019 τον ‘Αλαν Γκίλμπερτ, που διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης από το 2009.

“Οι δωρεές αυτές θα έχουν ισχυρή και άμεση επίδραση στη Φιλαρμονική, κυρίως επιτρέποντας ισορροπημένους προϋπολογισμούς κατά τις προσεχείς περιόδους”, σχολίασε η Ντέμπορα Μπόρντα.
Μετά την άφιξή της, η Μπόρντα απέρριψε το σχέδιο ανακαίνισης του David Geffen Hall, της κεντρικής αίθουσας συναυλιών της Φιλαρμονικής, ο προϋπολογισμός της οποίας υπολογιζόταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η Μπόρντα είχε ήδη διευθύνει τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, πριν αναλάβει τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής του Λος ‘Αντζελες την οποία μεταμόρφωσε μέσα σε 17 χρόνια που ήταν επικεφαλής της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:13