19/01/2019 11:30:39

Βουλή: Ερώτηση Λοβέρδου στον Καμμένο για τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο (PDF)

Βουλή: Ερώτηση Λοβέρδου στον Καμμένο για τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο (PDF) - Media
 
Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με θέμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ο σκοτεινός ρόλος του μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλου. 
 
Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης του προς τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας ο βουλευτής της ΔΗΣΥ σημειώνει: 
 
«Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις σας ότι δεν γνωρίζατε τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένο Α ) με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας. Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένα Β1 και Β2 ).
 
Όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση ( Συνημμένο Γ ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’  υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.
 
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
 
Α. Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου;
 
Β. Εις τι συνίσταστο αυτές οι δεσμεύσεις; Ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου;». 
 
Σε δήλωση του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει πως «είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές αλλά και όπως αποδεικνύεται άρρηκτες. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο. Τα συγκεκριμένα βλήματα, για τα οποία έγινε η ψευδοδιακρατική συμφωνία κρίθηκαν μη αναγκαία από επιχειρησιακή άποψη (στις 27.6.2016) και επομένως διαθέσιμα προς πώληση, αμέσως μετά δηλαδή από την εκδήλωση ενδιαφέροντος  για αγορά τους από τον Παπαδόπουλο (στις 20.6.2016). Ο κ.Καμμένος είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις. Αλλά πρώτα από όλα οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες ήταν εκείνες “οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο" που αναφέρονται στο έγγραφο που καταθέτω σήμερα και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες και μάλιστα με τέτοια σπουδή». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.