19/11/2018 01:49:34

ΕΛΑΣ και εισαγγελέας «ανακάλυψαν» τουρκική μειονότητα στη Θράκη

ΕΛΑΣ και εισαγγελέας «ανακάλυψαν» τουρκική μειονότητα στη Θράκη - Media

 

Θύμα μιας απίστευτης γκάφας έπεσε η ελληνική αστυνομία με έγγραφο το οποίο περιλαμβάνει εισαγγελική εντολή προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τον έλεγχο όλων των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που περιέχουν τον όρο «τουρκική μειονότητα».

Το συγκεκριμένο έγγραφο διέρρευσε στα social media, με αποτέλεσμα την Τετάρτη να ανακληθεί το έγγραφο με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ και να διαταχθεί ΕΔΕ.

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στο «Π» ότι αφενός ο τοπικός διοικητής δεν ήταν υποχρεωμένος να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία, και ότι αφετέρου όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να είχε λάβει ειδική διαχείριση.

Διευκρινίσεις ζητά το υπουργείο Παιδείας

Διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο έγγραφο ζητά το υπουργείο Παιδείας από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Με αφορμή το έγγραφο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν “τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική» μειονότητα’’, το Υπουργείο Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει: To Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.