search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:48
MENU CLOSE

Συρία: 23 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού

13.12.2017 21:41
Γερμανία: Ο  Χορστ Ζεεχόφερ θέλει να ξαναρχίσουν οι απελάσεις στη Συρία - Media

 

Είκοσι τρεις άμαχοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν πριν το ξημέρωμα σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε ένα χωριό που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ τόνισε ότι οι επιδρομές έγιναν από αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που στηρίζει μια επιθετική εκστρατεία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας κυρίως κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην επαρχία αυτή.

“Είκοσι τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους οχτώ παιδιά και έξι γυναίκες, σκοτώθηκε σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο χωριό Τζερζί”, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Τα θύματα, όλα μέλη της ίδιας οικογένειας, κρυβόντουσαν σε ένα σπίτι, αφού είχαν δραπετεύσει από μάχες σε ένα κοντινό χωριό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:48