10/12/2018 14:33:15

Το σφυράκι της Wall Street

Το σφυράκι της Wall Street - Media

 

Ο Τσακαλώτος έλαμπε  μέσα στο καινούργιο του σακάκι.  Από περηφάνια, από αυτοθαυμασμό, από ανείπωτη ευτυχία, ρουφούσε τη στιγμή, την απολάμβανε εκστατικός.  Δίπλα του  υστερούσε ως και η απαστράπτουσα εθνική μας καλλονή, κ Κουντουρά, μοντέλο εκπάγλου ομορφιάς με διεθνείς περγαμηνές και ρηξικέλευθη πολιτική σκέψη. Ο Ευκλείδης όμως έδειχνε ακόμα πιο όμορφος και πιο ψηλός κι από την σούπερ μοντέλα.

Ψηλός σε σώμα κοντού, ο Ευκλείδης εκπλήρωνε το όνειρο κάθε γνήσιου μαρξιστή, κάθε στιβαρού ιδεολόγου της αριστεράς και της προόδου: να αλώσει το άντρο του διεθνούς καπιταλισμού, να χτυπήσει με το σφυρί  (το δρεπάνι το άφησε στο σακίδιο) την καρδιά του καπιταλιστικού  κτήνους. Γι’ αυτό, ο Ευκλείδης φεγγοβολούσε καθώς με το σφυρί συνέτριβε το καπιταλιστικό τέρας  σε μια συμβολική κίνηση, γιατί όπως είναι γνωστό  η Αριστερά λατρεύει τις συμβολικές κινήσεις.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί τα γνωστά «τσιράκια της αντίδρασης», οι «ρουφιάνοι του συστήματος»,  οι «πληρωμένοι κονδυλοφόροι» θα το παρεξηγήσουν το θέμα, θα παρερμηνεύσουν τη χαρά του Ευκλείδη. Τα «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» θα πέσουν πάνω του να διαστρεβλώσουν την κρυστάλλινη αλήθεια, την αδιαμφισβήτητη συμβολική του κίνηση εναντίον του παγκόσμιου ληστρικού καπιταλιστικού συστήματος.

Θα προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την εικόνα του αγωνιστή Ευκλείδη, στην πελατεία Συντάγματος με άλλους ήρωες της επανάστασης (Βαρουφάκη, Κατρούγκαλο, Καζάκη), αυτού του σύγχρονου, γνήσιου και ανιδιοτελούς μαρξιστή οικονομολόγου, που με αυστηρή μαρξιστική ηθική διαπραγματεύεται τα ομόλογά του στην Morgan Stanley,  Blackrock, Templeton Asian Growth, BFG, Pioneer και άλλες εταιρείες λαϊκής βάσης…  

Στο όνομα του Μαρξ, μην πάει το μυαλό σας αλλού, μην παρεκκλίνει από τον ευαγγελικό κοσμοσωτήριο λόγο της  αμώμου Αριστεράς, της συνιστώσας των 53 και άλλων υπέροχων τάσεων και συλλογικοτήτων που αγωνίζονται σκληρά, ταπεινά κι ανιδιοτελώς ενάντια στην καπιταλιστική ασχήμια του κόσμου.

Ο Ευκλείδης στην Wall Street έθεσε τα θεμέλια της μαρξιστικής επανάστασης  σε  μια υψηλού συμβολισμού κίνηση που θα αποτελέσει την απαρχή  της κατάρρευσης  του καπιταλιστικού κόσμου.  

Δεν εμφανίστηκε «ως πρόβατον επί σφαγήν» αλλά ως λύκος που αλυχτά το δίκιο του εργάτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.