search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:00
MENU CLOSE

Λύνεται ο «γόρδιος δεσμός»; – Οι Σοσιαλδημοκράτες υπέρ των διαπραγματεύσεων με τη Μέρκελ

15.12.2017 14:28
Το «μεγάλο παζάρι» - Τι πήραν και τι έδωσαν Μέρκελ και Σουλτς - Media

 

Έπειτα από μακρές συζητήσεις η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) αποφάσισε σήμερα την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό Κομμα (CSU).

Το κόμμα δέχτηκε τη σχετική εισήγηση του πρoέδρου του Μάρτιν Σούτλτς. Οπως δήλωσε η Αντρέα Νάλες, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD, το κόμμα της θα πάει «στις διερευνητικές συζητήσεις ανοικτό και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά.

Θέλουμε να συζητήσουμε για πολιτική η οποία να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Το θέμα είναι η συνοχή τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρώπη», τόνισε η Νάλες.

Τα κόμματα θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Τετάρτη συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς, οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο εβδομαδες. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο του SPD προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη των προγραμματικών διαπραγματεύσεων.

Το Συνέδριο θα μπορούσε να οριστεί για τις 14 Ιανουαρίου, δήλωσε ο κ. Σουλτς και υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες δεν ισοδυναμούν με προγραμματικές διαπραγματεύσεις. «Παραμένει ανοιχτό το αν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβερνησης. Θέλουμε μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει συνέχεια όπως μέχρι τώρα», δήλωσε ο αρχηγός του SPD.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:00