19/04/2019 10:26:52

Τον Μάρτιο τα σπουδαία: Νέα Σύνοδο Κορυφής για την Ευρωζώνη ανακοίνωσε ο Τουσκ

Τον Μάρτιο τα σπουδαία: Νέα Σύνοδο Κορυφής για την Ευρωζώνη ανακοίνωσε ο Τουσκ - Media
 
Tη σύγκληση νέας Συνόδου Κορυφής των χωρών του ευρώ τον ερχόμενο Μάρτιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.
 
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς, στόχος είναι να ληφθούν οι «πρώτες αποφάσεις» τον Ιούνιο και γι' αυτό τους επόμενους έξι μήνες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να επικεντρωθούν στους τομείς που υπάρχει «σύγκλιση», δηλαδή στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
 
«Οι συζητήσεις αναφορικά με τις υπόλοιπες ιδέες χρειάζονται περισσότερο χρόνο» τόνισε ο πρόεδρος Τουσκ, σημειώνοντας ότι νέα Σύνοδος Κορυφής του ευρώ θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο.
 
Ερωτηθείς κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου κατά πόσο οι καθυστερήσεις στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία επηρεάζουν τις συζητήσεις για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως παρ' όλο που η επίδραση της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά ζητήματα είναι δεδομένη, ακόμα και αν πάρουν χρόνο οι διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό σχηματισμό, αυτό δεν μπορεί να «αποδυναμώσει» την Ευρώπη.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.