search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:49
MENU CLOSE

Γερμανός υπάλληλος Τράπεζας μέτρησε στο χέρι 1,2 εκατομμύρια κέρματα!

16.12.2017 10:18
Καταργεί δια νόμου τα ψιλά των 1 και 2 σεντ το Βέλγιο - Media

 

Επί έξι μήνες τραπεζικός υπάλληλος μετρούσε στο χέρι περίπου 1,2 εκατομμύρια κέρματα! Ο επιμελής υπάλληλος «τράβηξε» …λαχείο, όταν ανέλαβε να μετρήσει τα κέρματα που είχε συγκεντρώσει και κληροδοτήσει στην οικογένειά του Γερμανός οδηγός φορτηγού.

Ο οδηγός είχε συγκεντρώσει τα χρήματα αυτά για περισσότερα από 30 χρόνια. Είχε συσκευάσει τα περίπου 1,2 εκατομμύρια νομίσματα σε εκατοντάδες τσάντες κατάψυξης.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NDR 1, τα κέρματα ήταν ονομαστικής αξίας του ενός και των δύο σεντ – οι μικρότερες μονάδες του γερμανικού μάρκου, που ήταν το νόμισμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέχρι την εισαγωγή του ευρώ το 2002.

Η καταμέτρηση των κερμάτων μέσω μηχανήματος ήταν αδύνατη, καθώς κάποια από αυτά ήταν σκουριασμένα και κολλημένα μεταξύ τους, ανέφερε ο επιμελής υπάλληλος του υποκαταστήματος της Deutsche Bundesbank στο Όλντενμπεργκ, Wolfgang Kemereit, στο κανάλι NDR.

Του πήρε πάνω από έξι μήνες για να μετρήσει όλα τα νομίσματα, κάτι που έκανε παράλληλα με τα κανονικά του καθήκοντα.

Χρειαζόταν περίπου μία ώρα κάθε φορά, για να συγκεντρώσει τα περιεχόμενα μιας και μόνο τσάντας.  

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το ποσό των κερμάτων ανήλθε σε περίπου 8.000 ευρώ (9.400 δολάρια), μια απροσδόκητη κληρονομιά για την οικογένεια του θανόντος.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:45