search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Γεννηματά: «Ναι» στην εθνική συνεννόηση, «όχι» σε μέτωπα που διχάζουν

16.12.2017 11:50
Φώφη Γεννηματά: Αύξηση κατώτατου μισθού για την αντιμετώπιση της φτώχειας - Media

 

Στον χαιρετισμό που απήθυνε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης, Φώφη Γεννηματά, μίλησε για εθνική συνεννόηση, διευκρινίζοντας πάντως ότι η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με κυβερνητικές συνεργασίες.

Όπως ανέφερε η κυρία Γεννηματά, “η εθνική συνεννόηση θέτει, στο κέντρο του ενδιαφέροντος της, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Συνδυάζει την αναγκαία πολιτική σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”, συμπληρώνοντας πως η “περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού, ανήκει οριστικά στο παρελθόν, οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται”. “Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα”, κατέληξε.

Όσο για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής και το οποίο θα επικυρωθεί στο επικείμενο Συνέδριο, η Φώφη Γεννηματά, ανέφερε: Με αυτό το Πρόγραμμα εμείς θα πορευτούμε. Επιδιώκοντας Εθνική Συνεννόηση και συμφωνία μιας Εθνικής Γραμμής για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας.Τόσο η θέληση των πολιτών, που θα εκφράσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, όσο και η δυνατότητα δημιουργίας μιας Προγραμματικής Συμφωνίας με προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης , θα καθορίσουν τις τελικές επιλογές μας. Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση.Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας”.

Νωρίτερα, κάνοντας μια αναδρομή στα χρόνια της κρίσης και της στάσης που κράτησε ο πολιτικός της χώρος, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε: Μια περίπου δεκαετία μετά την έναρξη της επώδυνης κρίσης που ακόμη βιώνει ο λαός μας, η πολιτική μας ζωή έχει ανάγκη από τον νηφάλιο και υπεύθυνο Διάλογο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Διάλογο όμως με καθαρές θέσεις και προθέσεις, με στόχο την επίτευξη συγκλίσεων για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το παρόν αλλά και την προοπτική της χώρας. Η παράταξή μας, κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, καταβάλλοντας ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα. Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα και τελικά ανακύκλωναν την κρίση. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πατριωτική μας στάση, όπως και για την ειλικρινή και επώδυνη διαδικασία αυτοκριτικής και αυτοκάθαρσης που κάναμε στην παράταξη μας. Κάτι που κάναμε μόνο εμείς. Είναι ανάγκη να γυρίσουμε οριστικά τις σελίδες του παρελθόντος, να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας μαζί του. Μέσα από την αποδοχή της πρότασής μας, για εξεταστική επιτροπή για τις εξελίξεις στην οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43