search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Πέθανε η στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα

16.12.2017 13:05
Πέθανε η στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα - Media

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα.

Η Αγγελική Κοκκόλα γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1932 στη Λάρισα, κόρη του υποστράτηγου Στ. Κοκκόλα.

Αποφοίτησε από το Pierce College και την Σχολή του ΕΟΤ και εργάστηκε στον ΟΗΕ, την Βουλή των Ελλήνων και την Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία (International Social Service).

Από το 1981 μέχρι το 1989, διατέλεσε διευθύντρια του ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και προϊσταμένη της γραμματείας του.

Στις ευρωεκλογές του 1994 τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε ως ευρωβουλευτής μέχρι το 1999.

«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος. Αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα. Καλό ταξίδι Αγγέλα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Α. Παπανδρέου. 

 

Γεννηματά: Εμβληματική προσωπικότητα η Αγγέλα

«Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα, μιας δυναμικής γυναίκας που συνέδεσε το όνομα της με την ιστορία της Παράταξης και της χώρας. Η Αγγέλα ήταν εμβληματική προσωπικότητα, απόλυτα ταυτισμένη με τον Ανδρέα Παπανδρέου στη διαχρονική διαδρομή του από το 1964, την αντιδικτατορική αντίσταση, το ΠΑΚ, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και της Αλλαγής. Πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή, ακέραιη και ακλόνητη στις επάλξεις της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. .

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους της. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01