22/02/2020 12:57:36

Χίος: Πρώην ασφαλίστρια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση 6,5 εκατ. ευρώ

Χίος: Πρώην ασφαλίστρια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση 6,5 εκατ. ευρώ - Media

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Β. Αιγαίου, που συνεδρίασε στη μεταβατική του έδρα, στη Χίο, επέβαλε την Πέμπτη ποινή φυλάκισης 10 ετών και εξαετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε πρώην ασφαλίστρια.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η καταδικασθείσα, η οποία εκπροσωπούσε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία στην Χίο, εισέπραξε περί τα 6,5 εκατ. ευρώ, από τουλάχιστον 154 άτομα, προκειμένου να επενδύσει στη «μαύρη» αγορά. Τα χρήματα, που ήταν οι οικονομίες των ατόμων αυτών, δεν τοποθετήθηκαν σε νόμιμα συμβόλαια, που στην αρχή έφερναν κέρδη, γι΄ αυτό και παραδίδονταν χωρίς καν να ζητούνται γι΄ αυτά παραστατικά της επένδυσής τους.

Στην απολογία της, η καταδικασθείσα παραδέχθηκε ότι έπαιρνε τα χρήματα από πελάτες της τα οποία επένδυσε σε διεθνείς «μαύρες» αγορές, όταν όμως τα κέρδη έπαψαν να υπάρχουν αναγκάστηκε να μεταφέρει χρήματα από τον έναν πελάτη της στον άλλον, μέχρι που έχασε τον έλεγχο της κατάστασης.

Η καταδικασθείσα οδηγήθηκε στις φυλακές, αφού η έφεσή της δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.