search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:13
MENU CLOSE

Δ. Καμμένος: Αν αλλάξει ο τρόπος εκλογής μουφτή, ξεκινά ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας

16.12.2017 14:14
Δ. Καμμένος: Αν αλλάξει ο τρόπος εκλογής μουφτή, ξεκινά ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας - Media

 

Επίθεση στον Κώστα Γαβρόγλου, με αφορμή τις δηλώσεις του για την εκλογή μουφτή στη Θράκη, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Καμμένος. 

«Ποιος πρέπει να το δει; Ποιος είμαστε εμείς; Ποιος είναι το κράτος; Ο κύριος Γαβρόγλου; Εγώ, ο Καμμένος, ο μουφτής. Αυτό είναι υπερκομματικό, διακομματικό, απόφαση 300  ή τουλάχιστον των 8 κομμάτων που βρίσκονται στη βουλή και του Προέδρου της Δημοκρατίας», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον Real Fm.

Ο Δημήτρης Καμμένος επισήμανε πως δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για τόσο ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.

«Βγήκαμε στα κάγκελα, το αλλάξαμε, το σώσαμε ήρθε ο Ερντογάν κάνει προλόγους και ανοίγουμε κουβέντα για μουφτή. Δεν το κατανοώ και νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει εδώ αυτή η συζήτηση γιατί διαβλέπω συνέχεια. Δεν θα ήθελα να έρθει κάτι τέτοιο στη Βουλή. Αυτό για μένα είναι ανοίγω ένα παραθυράκι, το οποίο θα φυσήξει πουνέντες και Βαρδάρης για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας από το παράθυρο. Δηλαδή εάν αλλάξω τον τρόπο εκλογής του μουφτή τότε ξεκινώ τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας αλλιώς», σημείωσε. 

Και τόνισε: «Ξαφνικά ξεκινάει μια συζήτηση μετά την αναχώρηση του κ. Ερντογάν στην ατζέντα του Ερντογάν. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Πρέπει να σταματήσει εδώ η συζήτηση». 

Από τα …πυρά του Δημήτρη Καμμένου δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. «Δεν έχετε καταλάβει τι θα γίνει στις περιφερειακές ενότητες με τους αντιπεριφερειάρχες που πλέον δεν θα ορίζονται από τον περιφερειάρχη αλλά από εκλεκτορικό σώμα των νομών; Αυτό τι σας λέει ξαφνικά; Το τοπικό δημοψήφισμα που θα πρέπει να γίνεται κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας τι σας λέει; Να προσέξουμε να μην έρθουν όλα αυτά στη Βουλή. Όλα όσα κατατίθενται στο τραπέζι από τον κ. Σκουρλέτη είναι επικίνδυνα και χρήζουν μεγάλης ανάλυσης», ανέφερε. 

«Το σκάνδαλο είναι το κατά πόσο θα χάσουμε τη Θράκη. Εάν εγώ δώσω δικαίωμα μεταξύ νομών να έχουν ανθρώπους ορισμένους με “μούφα” δημοψηφίσματα, με “μούφα” διαδικασίες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, αλλά των μεγάλων συνόρων και της καρδιάς του Ερντογάν, θα το χάσουμε το παιχνίδι. Δεν θα επιτρέψω να γίνει κάτι τέτοιο», σημείωσε και κατήγγειλε μεθόδευση την οποία -όπως είπε- δεν κατανοεί.   

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11