search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:44
MENU CLOSE

Το Ποτάμι για το επίδομα στους ανέργους: Σταθερές θέσεις εργασίας αντί για φιλοδωρήματα

16.12.2017 15:37
Βραβείο για Μανούσο Μανουσάκη και «Κόκκινο Ποτάμι» στο Ναύπλιο - Media

 

«Σταθερές θέσεις εργασίας αντί για φιλοδωρήματα χρειάζονται οι νέοι της Ελλάδας», επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τη χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε ανέργους 18-24 ετών.

«Έχουμε προτείνει εδώ και καιρό την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Να μην υπάρχει μόνο ταμείο ανεργίας αλλά και “ταμείο εργασίας”», αντιπροτείνει το Ποτάμι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Σήμερα οι “καλοί ηγεμόνες” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανοίγουν ξανά το κρατικό θησαυροφυλάκιο και μοιράζουν 400 ευρώ σε αυτούς που καταδικάζουν σε ανεργία με τις επιλογές τους, χορηγώντας “εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης”. Σε λίγες μέρες ψηφίζουν τον προϋπολογισμό του 2018 με τον οποίο η μείωση των κοινωνικών δαπανών και οι νέοι φόροι θα φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Εμείς το φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η νεανική ανεργία και φτώχεια. Είμαστε στη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας στους τέσσερις νέους είναι στα όρια της απόλυτης φτώχειας. Έχουμε προτείνει εδώ και καιρό την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Να μην υπάρχει μόνο ταμείο ανεργίας αλλά και “ταμείο εργασίας”. Οι 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους ανθρώπους με κίνητρο την μείωση των εισφορών τους προς το κράτος. Να υπάρξει μείωση για 3 χρόνια φόρων και εισφορών για νέους που ανοίγουν επιχείρηση, ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων σε αυτή. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να μοιράζουν φιλοδωρήματα, αντί να δημιουργήσουν δουλειές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43