01/12/2020 00:56:42

Φωτίου: Το 2018 το 10% των ανέργων της Δ. Αττικής θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας

Φωτίου: Το 2018 το 10% των ανέργων της Δ. Αττικής θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας - Media

Για το κοινωνικό μέρισμα, το ΚΕΑ, τα σχολικά γεύματα και τους Ρομά έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η ανάταξη της Δυτικής Αττικής.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε στο 1/3 του πληθυσμού και είχε άμεσα οφέλη καθώς έφερε μπροστά στα μάτια του πιο ευάλωτου κομματιού της κοινωνίας, την ψηφιακή εποχή μέσω ενός συστήματος που μπόρεσε να εγκρίνει την ώρα 25.000 αιτήσεις με διαφάνεια κι αξιοπρέπεια.

Όσον αφορά στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στη Δυτική Αττική δίνεται συνολικά σε 15.629 άτομα με επιδοματική ενίσχυση 1.600.000 ευρώ το μήνα. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Το ΚΕΑ πρέπει υποχρεωτικά να πλαισιώνεται από πολλές υπηρεσίες. Δεν αρκεί μόνο το επίδομα αλλά πρέπει να πλαισιώνεται από την υποχρέωση να πάρουμε το 10% των ανέργων δικαιούχων του ΚΕΑ στην αγορά εργασίας. Στη Δ. Αττική έχουμε 3.179 άνεργους και θα βάλουμε απ' αυτούς το 10% στην αγορά εργασίας μέσα στον χρόνο. Το θέμα είναι συγχρόνως να παρέχουμε υπηρεσίες». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.