search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:07
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Εκκενώνεται η Σάντα Μπάρμπαρα – Ένας νεκρός, περισσότερα από 700 σπίτια στάχτη (Video – Photos)

17.12.2017 09:47
ΗΠΑ: Εκκενώνεται η Σάντα Μπάρμπαρα - Ένας νεκρός, περισσότερα από 700 σπίτια στάχτη (Video - Photos) - Media

 

Σε πόλη «φάντασμα» έχει μετατραπεί το κέντρο της Σάντα Μπάρμαρα καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων της την εγκατέλειψαν άρον – άρον.

Εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα άνω των 100 χλμ/ώρα ωθούν ένα από τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα στην ιστορία της Καλιφόρνια προς την πόλη και το γειτονικό Μοντεσίτο, όπου βρίσκονται και οι επαύλεις διασημοτήτων όπως η Όπρα Γουίνφρι και η Έλεν ντε Τζένερις.

Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση του Μοντεσίτο, του Σάμερλαντ και τμήματος της Σάντα Μπάρμπαρα, ενώ στον ζωολογικό κήπο της Σάντα Μπάρμπαρα  οι εργαζόμενοι τοποθέτησαν τα ζώα σε κιβώτια μεταφοράς στην προσπάθειά τους να τα σώσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Το πύρινο μέτωπο των 1.046 τετραγωνικών χιλιομέτρων προελαύνει ταχύτατα προς το Μοντεσίτο.

«Προσεύχομαι για τη μικρή μας πόλη. Οι άνεμοι ενισχύθηκαν το πρωί δημιουργώντας την “τέλεια καταιγίδα” κακού για τους πυροσβέστες», έγραψε στο Twitter η διάσημη παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι.

«Έχει φθάσει πάνω από τα σπίτια», είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Τζουντ Ολίβας.

Μεταξύ των επώνυμων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πολυτελή σπίτια τους ήταν το μοντέλο Κρίσι Τάιγκεν και η Πάρις Χίλτον.

«Αυτή η φωτιά στο Λος Άντζελες είναι τρομακτική. Το σπίτι μου εκκενώνεται τώρα, για να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλα τα κατοικίδιά μου. Ευχαριστώ όλους τους πυροσβέστες που ρισκάρουν τις ζωές τους για να σώσουν τις δικές μας. Είστε πραγματικοί ήρωες!», έγραψε η κληρονόμος της αλυσίδας των Hilton στα social media.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνια, έχοντας αποτεφρώσει πάνω από 700 κατοικίες, ενώ ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη μάχη για την κατάσβεσή της.

Από τις 4 Δεκεμβρίου που ξέσπασε η πυρκαγιά οι Αρχές απομάκρυναν περίπου 95.000 κατοίκους από τις περιοχές που βρέθηκαν στο καταστροφικό της μονοπάτι.

«Είναι ένα τέρας… αλλά πρέπει να το σκοτώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής της Σάντα Μπάρμπαρα, Μάρτιν Τζόνσον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10