search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης

17.12.2017 10:17
Ο ανασχηματισμός, η «οσμή» πρόωρων εκλογών και η Σοφία Βούλτεψη - Media

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη για το θέμα της εκλογής μουφτή στη Θράκη, μιλώντας στον Realfm 97,8. 

Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει την εκλογή μουφτή από το σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είπε ότι είναι προφανές πως η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.

«Από ότι βλέπω θα χρειαστεί πολύ σύντομα να υπερασπιστούμε, ως χώρα, τη συνθήκη της Λωζάνης στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα διαπιστώνουμε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ πολύ καιρό θέτει και ξαναθέτει αυτό το θέμα» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

«Βλέπω ένα ξήλωμα της συνθήκης της Λωζάνης. Όλα αυτά που ακούμε για τη Θράκη και τη μουφτεία τον τελευταίο καιρό είναι πάρα πολύ επικίνδυνα πράγματα. Και καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βάζει σε κίνδυνο τη Θράκη για της ψήφους της μειονότητας» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία πολλά χρόνια τώρα επιδιώκει την μετατροπή της θρησκευτικής μειονότητας σε εθνική, δια της εκλογής ενός πολιτικό-θρησκευτικού ηγέτη. Παρά το γεγονός ότι η συνθήκη της Λωζάνης απαγορεύει πλήρως στην Τουρκία να έχει πολιτική , νομοθετική ή διοικητική εξουσία εκτός του εδάφους της, γίνεται αυτό το πράγμα. Και προφανώς ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει επηρεασμός και ψηφοθηρία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι ξεκάθαρο».

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνει καμία συζήτηση σε κανένα επίπεδο. Απορώ πώς τολμούν να το θέτουν, πώς ο κ. Γαβρόγλου τολμά να το θέτει. Καταρχήν, αυτά τα θέματα δεν ανήκουν σε αυτόν, γίνονται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών» είπε η κ. Βούλτεψη, χαρακτηρίζοντας αυτή τη νομοθέτηση ως ένα επικίνδυνο παραμύθι.

Πηγή: enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:03