search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35
MENU CLOSE

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δέσμευση των λογαριασμών του “Αθήνα 9.84”.

17.12.2017 14:30
Οι δημοσιογράφοι που προσελήφθησαν στον Αθήνα 9.84 - Media

“Μπλόκο” στους λογαριασμούς μισθοδοσίας του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84” έβαλε το υπουργείο Οικονμικών, προκαλώντας ααναστάτωση στους 120 και πλέον εργαζόμενους που πληρώνονται από τα χρήματα που υπάρχουν σε αυτούς. Αύριο Δευτέρα το μεσημέρι το συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 984 και των διοικήσεών του. 

Πριν από τη συνεδρίαση, ο Γ. Καμίνης θα δεχθεί στο Δημαρχείο τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, προκειμένου να τους ενημερώσει αλλά και να συζητήσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα πάρουν τον λόγο και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα κληθεί να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς νόμιμη αιτιολογία, την περασμένη Πέμπτη δέσμευσαν τους λογαριασμούς του «Αθήνα 984», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, ενώ προχώρησαν και στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών προέδρων της ΔΕΡΑ Αθήνα 984 – και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται εις βάρος μιας δημοτικής επιχείρησης και ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!

Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35