search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Εορταστικοί χειμερινοί προορισμοί που μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι

18.12.2017 07:32
Εορταστικοί χειμερινοί προορισμοί που μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι - Media

 

Αν σχεδιάζετε να κάνετε ένα χειμερινό ταξίδι για να γιορτάσετε τα φετινά Χριστούγεννα, τότε οι παρακάτω πόλεις της Ευρώπης (και μία του Καναδά) είναι σίγουρο πως θα σας προσφέρουν μια πανέμορφη χειμερινή, εορταστική εμπειρία.

Η αισθητική και η αρχιτεκτονική τους είναι ούτως ή άλλως πολύ ιδιαίτερη, πόσο μάλλον την περίοδο των Χριστουγέννων που το τοπίο περιλαμβάνει χιόνι, γλυκά, στολισμένα σπίτια και κτίρια που θα σας αφήσουν με κομμένη την ανάσα.

Μπάμπεργκ, Γερμανία Η όμορφη πόλη του Μπάμπεργκ ιδρύθηκε το 1007 και είναι τοποθετημένη πάνω σε 7 λόφους που με το πέρασμα των αιώνων γέμισαν κάστρα και εκκλησίες. Είναι επίσης το κέντρο παραγωγής μπύρας – θα βρείτε 9 ζυθοποιεία στην πόλη και περισσότερα από 60 στην ευρύτερη περιοχή. Εκτός από αυτό, όμως, είναι και το κέντρο των Χριστουγέννων: τον χειμώνα οι δρόμοι της πόλης διακοσμούνται με περισσότερες από 40 «σκηνές» της γέννησης.

Κολμάρ, Γαλλία Αυτός ο προορισμός είναι η καρδιά της Αλσατίας και είναι αρκετά γνωστός για την ομορφιά του – και το αλσατικό κρασί του. Η παλιά πόλη του Κολμάρ είναι πλακόστρωτη και περιλαμβάνει Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Το Quartier de la Krutenau και το Quartier des Tanneurs  είναι περιοχές που είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσουν με τα έντονα χρώματα και τα ξύλινα σπίτια – ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χάλστατ, Αυστρία Το Χάλστατ είναι από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει «κακή» εποχή για να εξερευνήσετε αυτόν τον ονειρικό προορισμό. Ο χειμώνας, όμως είναι η πιο γιορτινή περίοδος καθώς τα κτίρια με την πανέμορφη αρχιτεκτονική και η εντυπωσιακή εκκλησία της Maria Himmelfahrt καλύπτονται με χιόνι.,

Κεμπέκ Σίτι, Καναδάς Η παλιά πόλη του Κεμπέκ Σίτι είναι ένας θησαυρός του παλιού κόσμου στην σημερινή πραγματικότητα. Οι ιστορικοί δρόμοι που χρονολογούνται περί τα 1600 είναι διακοσμημένοι με κατοικίες κατασκευασμένες από ασβέστη και πέτρα που θυμίζουν την παρουσία των Γάλλων εποίκων στην περιοχή.  Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Fairmont Le Château Frontenac, το πολυτελές ξενοδοχείο που θυμίζει κάστρο και συμπληρώνει την υπέροχη εικόνα αυτής της πολύ ιδιαίτερης πόλης.

Στάιν αμ Ράιν, Ελβετία Μια πανέμορφη πόλη που είναι τοποθετημένη γύρω από την Rathausplatz (την κεντρική πλατεία) όπου οι προσόψεις των σπιτιών είναι διακοσμημένες με τοιχογραφίες που χρονολογούνται στα 1500. Τα ημι-ξύλινα σπίτια παίρνουν τα ονόματά τους από τα θέματα των τοιχογραφιών, όπως πχ το «House of the Red Ox» και το «House of Sun».  Αφού απολαύσετε τις πανέμορφες αυτές εικόνες μπορείτε να απολαύσετε και το νοστιμότατο και αυθεντικότατο φοντύ.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, Γερμανία Μια πόλη με ονειρικούς δρόμους που θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι θα συναντήσετε τους  ήρωες από τα παραμύθια των Αδελφών Γκριμ καθώς τους διασχίζετε. Η πόλη αγκαλιάζει την Μεσαιωνική αισθητική και είναι τόσο μαγική που συμπεριλήφθηκε στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου»!

Πηγή: spirossoulis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:36