search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:29
MENU CLOSE

Wall Street Journal: H ελληνική οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης

18.12.2017 08:16
FAZ: Ελπίδα για αρχή του τέλους στο δράμα του χρέους - Media

«H ελληνική οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης και η χώρα μπόρεσε να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές. Το 2017 υποτίθεται ότι θα ήταν η χρονιά που οι λαϊκιστικές επαναστάσεις που προηγήθηκαν σε ΗΠΑ και Βρετανία θα εξαπλώνονταν στην Ευρώπη, ανατρέποντας κυβερνήσεις και καταργώντας την συναίνεση για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όμως η ΕΕ κατέληξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και περισσότερο ενωμένη από όσο ήταν εδώ και χρόνια» γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal

«Η νίκη Μακρόν στην Γαλλία τροφοδότησε με νέα ενέργεια την ευρωπαϊκή ιδέα. Κατά πρόσφατη την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την διαμόρφωση κοινής πολιτικής Άμυνας, ενώ συζήτησαν φιλόδοξες προτάσεις για περαιτέρω οικονομική ενσωμάτωση. Η απαισιοδοξία που είχε επικρατήσει αρχικά ήταν υπερβολική, ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία κατέγραψε επιδόσεις καλύτερες του αναμενομένου.  

Ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί κίνδυνοι που διαφαίνονται στον ορίζοντα, ωστόσο η λαϊκιστική απειλή δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά καραδοκεί για να επανεμφανιστεί, αν στο μέλλον οι ηγέτες της ΕΕ διστάσουν» καταλήγει η WSJ.

Economist Intelligence Unit: Αύξηση 1,1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα. Ωστόσο οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν αδύναμες λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών επιπέδων χαλάρωσης στην αγορά εργασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:28