search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:25
MENU CLOSE

Σουλτς: Αν κάνω συγκυβέρνηση με την Μέρκελ θέλω το Υπουργείο Οικονομικών

18.12.2017 10:55
Γερμανία: CDU, CSU και SPD επιτυγχάνουν συμφωνία στο προσφυγικό - Media

Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να διεκδικήσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), εφόσον προσχωρήσει σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), φέρεται να δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, σε κλειστή συνάντηση με επτά βουλευτές από την περιοχή του Ρουρ, εκλογική περιφέρεια και τόπο καταγωγής του.

«Στόχος είναι το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Handelsblatt», επισημαίνοντας ότι το εν λόγω υπουργείο, εκτός από τις άλλες αρμοδιότητες, καθορίζει εν πολλοίς και την ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου. «Το υπουργείο Οικονομικών θεωρείται το πλέον σημαντικό υπουργείο μετά την Καγκελαρία. Ο υπουργός Οικονομικών, ως άρχων των δημοσιονομικών, δεν έχει μόνο την αρμοδιότητα να μειώσει τις δαπάνες άλλων υπουργείων ή να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία για επενδύσεις ή για μείωση φόρων, αλλά είναι και εν πολλοίς αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική. Και ακριβώς σε αυτό το SPD ζητάει μια αλλαγή πορείας», αναφέρει η εφημερίδα.

«Έπειτα από δέκα χρόνια συνεχούς κρίσης και αναγέννησης του εθνικισμού, η Ευρώπη οδεύει τώρα προς το έτος της απόφασης: συνεχίζουμε όπως μέχρι τώρα ή περαιτέρω εμβάθυνση; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα της γερμανικής πολιτικής. Το Βερολίνο πρέπει να πει αν μπορεί η Ευρώπη να βασίζεται στην Γερμανία – για την μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, για συγκεκριμένα βήματα σε μια κοινωνική Ευρώπη και για τις μεγάλες επενδύσεις του μέλλοντος», δήλωσε στην εφημερίδα ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD Αχιμ Πος.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών κομμάτων σε επίπεδο Αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ενώ η πρώτη διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, με 12 εκπροσώπους από κάθε κόμμα, τοποθετείται στις 7 Ιανουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:25