search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:12
MENU CLOSE

Προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης καταγγέλλουν οι Εισαγγελείς

18.12.2017 11:02
Προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης καταγγέλλουν οι Εισαγγελείς - Media

 

«Η άσκηση δημόσιας κριτικής σε δικαστικές αποφάσεις, όταν αυτή αποσκοπεί στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, όπως και κάθε προσπάθεια που τείνει προς τον σκοπό αυτό, δεν προάγει τις αρχές του κράτους δικαίου και καταδεικνύει μία δημοκρατία που νοσεί και δεν εμπνέει, ούτε ενθαρρύνει, τους πολίτες της στον σεβασμό των θεσμών της» αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σε ψήφισμα που εξέδωσε μετά το τέλος των εργασιών της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επίσης, προτρέπει «την Πολιτεία και εμπράκτως να επιβεβαιώσει τη στρεφόμενη προς την ανωτέρω κατεύθυνση βούλησή της, ενισχύοντας και θωρακίζοντας τον εισαγγελικό κλάδο, με κάθε πρόσφορο μέσο, προς αυτόν τον σκοπό, σεβόμενη τη συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική αυτοτέλεια και λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των λειτουργών του».

Στο ψήφισμά της η Ένωση Εισαγγελέων διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι «θεσμική αποστολή αλλά και καθήκον των εισαγγελικών λειτουργών, ως θεματοφυλάκων του Συντάγματος και της νομιμότητας, είναι η πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Τέλος, εξουσιοδοτείται το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος να αναλάβει όλες τις αναγκαίες δράσεις, για την ανάδειξη και ικανοποίηση των προτάσεων και αιτημάτων του κλάδου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:11