19/02/2019 04:02:19

Ένστολοι: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ

Ένστολοι: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ - Media

Οι μειώσεις στα εφάπαξ των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά που θα έπαιρναν με το παλιό καθεστώς για τα ίδια έτη υπηρεσίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου.
Ανάλογα με το μισθό για όσους αποχωρήσουν το 2017, η μείωση μπορεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να είναι στο 2%, ενώ για όσους αποχωρήσουν το 2020 να φτάσει στο 10% ή 15%.

Με νέο τύπο

Το εφάπαξ από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για το χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών από 1/1/2017 και μετά μετατρέπεται ουσιαστικά σε επιστροφή εισφορών, καθώς θα υπολογίζεται με τον νέο μαθηματικό τύπο που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) για τα εφάπαξ όλων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών και φορέων πρόνοιας ιδιωτικού τομέα.

Με το ίδιο σύστημα (σ.σ.: νοητής κεφαλαιοποίησης-NDC) θα υπολογίζεται και το εφάπαξ και για τα στελέχη των τριών Σωμάτων που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Αμυνας Π. Καμμένο.

Σύμφωνα με το onalert.gr, στην τροπολογία η νέα βάση υπολογισμού διαμορφώθηκε έτσι ώστε το ύψος του αθροίσματος βάσει των νέων όρων να μην αποκλίνει κατά το δυνατόν από το ύψος του αθροίσματος σύμφωνα με τη βάση υπολογισμού που ισχύει σήμερα, προκειμένου να μην αναιρεθεί η ασφαλιστική προσδοκία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει των εισφορών που κατέβαλαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παλαιού μισθολογίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.