search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:14
MENU CLOSE

Σιδηροδρομική τραγωδία στις ΗΠΑ: Τραίνο… κρεμάστηκε πάνω από αυτοκινητόδρομο (Photos, Video)

18.12.2017 16:33
Σιδηροδρομική τραγωδία στις ΗΠΑ: Τραίνο... κρεμάστηκε πάνω από αυτοκινητόδρομο (Photos, Video) - Media
 
Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα στο βόρειο τμήμα της πόλης Ολύμπια, της πρωτεύουσας της πολιτείας της Ουάσιγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές που έκαναν λόγο για «πολλούς νεκρούς» στο σιδηροδρομικό αυτό δυστύχημα.
 
Ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού ο εκτροχιασμός του τρένου της Amtrak προκάλεσε «απώλειες ζωής, τραυματισμούς και καταστροφές σε υποδομές».

Derailed Amtrak Train Blocks Washington Interstate, Fatalities Reported pic.twitter.com/uLSXvEEW1x

— Newsweek (@Newsweek) December 18, 2017

Η αμαξοστοιχία 501, που εκτελούσε το δρομολόγιο Σιάτλ- Πόρτλαντ, εκτροχιάστηκε γύρω στις 07.40 τοπική ώρα (17.40 ώρα Ελλάδας) καθώς διερχόταν από μια γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο I5. Στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της πολιτείας και η αστυνομία διακρίνονται τουλάχιστον 2 συρμοί να έχουν πέσει και από τις δύο πλευρές της γέφυρας πάνω στο οδόστρωμα στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ολύμπια με την Τακόμα.
«Υπάρχουν πολλοί νεκροί» δήλωσε ο Εντ Τρόιγερ, αξιωματικός στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για ένα σκηνικό «πραγματικά τρομακτικό». Μόλις έφθασαν οι ομάδες διάσωσης «ήταν προφανές ότι υπήρχαν νεκροί και τραυματίες» συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
Ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς (άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για έξι θύματα) ωστόσο προς το παρόν αυτός ο απολογισμός δεν επιβεβαιώνεται. Ο αστυνομικός είπε επιπλέον ότι κανένας οδηγός δεν σκοτώθηκε από την πτώση των βαγονιών στον δρόμο όμως πολλοί έχουν τραυματιστεί. Περίπου 78 τραυματίες και 5 μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο τρένο, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak.
«Ο κόσμος ούρλιαζε»
«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή» περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV. «Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».
 
«Οι ράγες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν εκσυγχρονιστεί για να μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγάλες ταχύτητες» συμπλήρωσε ο ίδιος. Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.
 
«Βρισκόμαστε ακριβώς νότια της στρατιωτικής βάσης» περιέγραψε στο CNN ένας οδηγός που βρισκόταν στον δρόμο όταν συνέβη το δυστύχημα. «Πολλοί βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπευσαν να βοηθήσουν» εξήγησε. Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί ούτε τα αίτια της τραγωδίας ούτε ο απολογισμός, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η αμαξοστοιχία ενδεχομένως χτύπησε πάνω σε αντικείμενο στις ράγες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10