search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:34
MENU CLOSE

Μήνυση Βαρουφάκη στην ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

18.12.2017 19:09
«Δηλητήριο» Βαρουφάκη για τις παροχές: Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποφύγει την ήττα - Media

 

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός ευρωβουλευτής μηνύουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο για την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες το 2015.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Φάμπιο Ντεμάζι, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση.

«Περιορίζοντας την ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να αναγκάσει τις περικοπές στις συντάξεις, στις αυξήσεις φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της» σημείωσε ο κ. Ντεμάζι.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος τους από την ΕΚΤ, οι κύριοι Βαρουφάκης και Ντεμάζι στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως η νομική εκτίμηση προηγήθηκε της απόφασης για πάγωμα της χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον δύο μήνες. Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην την αποκαλύψει για να προστατέψει τους νομικούς της συμβούλους και τις εσωτερικές της διαβουλεύσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχει ένα ύψιστο δημόσιο συμφέρον στο να γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο η ΕΚΤ ζύγισε διαφορετικούς στόχους μεταξύ τους και πως οι ίδιοι και οι νομικοί τους σύμβουλοι ερμήνευσαν το νομικό πλαίσιο» αναφέρει στη μήνυση ο δικηγόρος των καταγγέλλοντες.

Πηγή: Euro2day

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:34