search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:37
MENU CLOSE

Τουρκικό γεωτρύπανο στην Κύπρο

18.12.2017 19:54
Τουρκικό γεωτρύπανο στην Κύπρο - Media

 

Εντός των πρώτων εβδομάδων του 2018 η Τουρκία ξεκινά τις δικές της γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άλμπαϊρακ δήλωσε τα εξής: «Οι σεισμικές εργασίες μας συνεχίζονται με τα δυο σκάφη μας. Την ίδια στιγμή, το 2018 στην Μεσόγειο θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη γεώτρηση μας σε βαθιά θάλασσα με το σκάφος, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αγοράς, έχουν πέσει πρόσφατα οι υπογραφές και το οποίο θα ενταχθεί στο δυναμικό μας πριν το τέλος του έτους. Κανείς να μην θεωρήσει την Μεσόγειο θάλασσα του πατέρα του, δικό του πλούτο. Ως Τουρκία, στην δική μας ΑΟΖ, με βάση το διεθνές δίκαιο, και στα οικόπεδα που έχει αδειοδοτήσει η ΤΔΒΚ, θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας».

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι το πλοίο-πλατφόρμα Deepsea Metro-2, το οποίο αυτή την ώρα βρίσκεται στη Νορβηγία, φτάνει στα τέλη του μήνα στην Τουρκία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:27