21/01/2019 19:01:30

Χουλιαράκης: Στο 13% από 24% μειώνεται ο ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες ηλικιωμένων-ΑΜΕΑ

Χουλιαράκης: Στο 13% από 24% μειώνεται ο ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες ηλικιωμένων-ΑΜΕΑ - Media

 

Την μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ από 24% σε 13% για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας υγείας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Ανακοινώνω από εδώ τη μείωση από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οίκους ευγειρίας, για τις μονάδες παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, νοητική υστέρηση, κλπ» δήλωσε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτηριστικά πως «μεσοπρόθεσμα όσο οι περιορισμοί χαλαρώνουν και η οικονομία ανακάμπτει ο προϋπολογισμός θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε επιπλέον στόχους». Όπως εξήγησε ο Γιώργος Χουλιαράκης όσο η αξιοπιστία εμπεδώνεται και δεν αποτελεί προτεραιότητα ο προϋπολογισμός η κυβέρνηση «θα μπορεί να προχωρά σε μείωση φορολογικών βαρών, πράγμα που αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με σημαντική μείωση φορολογίας εισοδηματος, επιχειρήσεων και περιουσίας ύψους 3,5 δις. μέχρι το 2021».

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, μίλησε για «την πιο ήπια δυνατή δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα δυσμενές περιβάλλον, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να βρίσκει χώρο για να ενισχύσει περαιτέρω τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας». και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «δεν υπάρχει πιο συντεταγμένη πρόταση εξόδου από την κρίση από αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.