search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:35
MENU CLOSE

Καλαμάτα: Ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν ποιος ήταν αυτός ο ζητιάνος στην είσοδο του σχολείου τους (Photos)

19.12.2017 14:22
Καλαμάτα: Ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν ποιος ήταν αυτός ο ζητιάνος στην είσοδο του σχολείου τους (Photos) - Media

 

Ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πείραμα διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στη Ράχη. Δάσκαλος μεταμφιέστηκε σε επαίτη και κάθισε έξω από το σχολείο, χωρίς κανείς από τους μαθητές του να τον αναγνωρίσει ή να υποψιαστεί το παραμικρό, καθώς ο δάσκαλος ήταν τόσο πιστευτός στο ρόλο του ως ζητιάνος που ούτε ο διευθυντής δεν τον αναγνώρισε!

Με παλιά ρούχα, σχεδόν κουρέλια, ρακένδυτος, καθόταν το πρωί έξω από το σχολείο, κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε με αρκετά ορθογραφικά λάθη, ώστε να είναι πιο πολύ πιστευτός στο ρόλο του : “Δεν θέλω τη λύπη σας, αλλά ούτε τα λεφτά σας, μόνο την αγάπη σας θέλω, για να γεμίσουμε πολλά σακιά με τρόφιμα για τα παιδιά του κόσμου. Θα είμαι και αύριο εδώ, την ίδια ώρα να σας περιμένω. Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Ο Ζητιάνος”.

Σκοπός του δασκάλου, που μίλησε στο MessiniaLive, ήταν, όπως μας είπε, μέσω της δραματοποίησης να παρακινήσει τα παιδιά, ώστε να δει αν θα τον βοηθούσαν και με ποιόν τρόπο, όταν έρχονται αντιμέτωπα με κοινωνικά προβλήματα που έρχονται στην πόρτα τους. Υπάρχει κόσμος δίπλα μας που έχει ανάγκη, και όχι μόνο τα Χριστούγεννα, μας είπε μεταξύ άλλων ο δάσκαλος.

Οι μαθητές δεν τον αναγνώρισαν και θορυβήθηκαν από το γεγονός ότι ακριβώς έξω από την πόρτα του σχολείου τους βρισκόταν ένας άνθρωπος που είχε ανάγκη.

Πηγή: messinialive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15