search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02
MENU CLOSE

Κοντονής: Πρόβλημα θεσμικής τάξεως το να προσφεύγουν οι δικαστές του ΣτΕ στο ΣτΕ για υπόθεσή τους

19.12.2017 16:51
«Πέρασε» η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς μετά τις αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης - Media

 

«Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;» διερωτήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στη δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες την προηγούμενη μέρα.

Μιλώντας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου, «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους».

Ακόμη, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής επισήμανε το έντονο θεσμικό πρόβλημα της διαδικασίας αυτής.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:01