search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:41
MENU CLOSE

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Καλό να υπάρχει επικοινωνία με την Τουρκία ώστε να πέσει η πίεση στο Αιγαίο – Προς νέα αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

19.12.2017 21:48
Πηγές ΓΕΕΘΑ: Καλό να υπάρχει επικοινωνία με την Τουρκία ώστε να πέσει η πίεση στο Αιγαίο - Προς νέα αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων - Media

 

Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, στοχεύει στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στην περαιτέρω αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και στη μείωση του κόστους συντήρησης μονάδων, παρατηρούσαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Οι ίδιες πηγές γνωστοποίησαν ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η ΑΣΔΕΝ θα αναβαθμιστεί σε Διοίκηση Αρχιπελάγους με διακλαδικό επιτελείο και διοικητή κυρίως από τον Στρατό Ξηράς.

 «Όσον αφορά στην προμήθεια των μεταχειρισμένων ελικοπτέρων Καϊόβα από τις ΗΠΑ», οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι, «από τα 70 ελικόπτερα τα 36 θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση, περίπου 10 θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και τα υπόλοιπα ως ανταλλακτικά». Θα χρησιμοποιηθούν δε για την άμυνα των νησιών και για την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου ετοιμότητας αντίδρασης των δυνάμεων των νήσων, σημείωναν.

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Είναι καλό να υπάρχει επικοινωνία με την Τουρκία ώστε να πέσει η πίεση στο Αιγαίο     

Οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο για τη δημιουργία τριγώνων ασφάλειας και σταθερότητας στοχεύουν, μεταξύ άλλων, ώστε μέσα από τη συνένωση των στρατιωτικών δυνάμεων να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα στον τομέα της ενέργειας, σχολίαζαν σήμερα αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα σχολίαζαν ότι είναι καλό να υπάρχει επικοινωνία ώστε να πέσει η πίεση στο Αιγαίο -που ελλοχεύει τον κίνδυνο ατυχήματος- υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτό δεν θα εκληφθεί ως υπαναχώρηση εθνικών θέσεων.

Απέδιδαν δε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, σε λόγους εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να θεωρήσουμε ότι γίνονται μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40