search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:34
MENU CLOSE

Οι πρώτες ταινίες για το 68ο Φεστιβάλ του Βερολίνου

20.12.2017 09:25
Οι πρώτες ταινίες για το 68ο Φεστιβάλ του Βερολίνου - Media

 

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση ότι το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (15 – 25/2) θα ανοίξει με το «Isle of Dogs» του Γουές Αντερσον, η Μπερλινάλε ανακοίνωσε και τους πρώτους τίτλους που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα της προσεχούς διοργάνωσης, αλλά και στο τμήμα Berlinale Special Gala.

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τη Χρυσή ‘Αρκτο, θα διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, το γαλλικό «Eva» του Μπενουά Ζακό με πρωταγωνιστές τους Ιζαμπέλ Ιπέρ και Γκασπάρ Ουλιέλ, η νέα ταινία του Γκας Βαν Σαντ με τίτλο «Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot» και πρωταγωνιστές τους Χοακίν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ και Ρούνεϊ Μάρα, το «Dovlatov» του Ρώσου Αλεξέι Γκερμάν Τζ., το «Twarz» της Πολωνής Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα και το «Figlia Mia» της Ιταλίδας Λάουρα Μπισπούρι, καθώς και δύο γερμανικές παραγωγές: Tο «In den Gängen» του Τόμας Στούμπερ και το «Mein Bruder heißt Robert und ist ein Idiot» του Φίλιπ Γκρόνινγκ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και δύο ακόμα ταινίες που θα παρουσιαστούν στις ειδικές προβολές του Φεστιβάλ: το «The Bookshop» της Ισπανίδας Ιζαμπέλ Κοιξέ και το γερμανικό «Das schweigende Klassenzimmer» του Λαρς Κράουμε.

Το φετινό Πανόραμα θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας της Ευαγγελίας Κρανιώτη «Obscuro Barocco». Η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα του βραβευμένου και πολυταξιδεμένου «Exotica, Erotica, Etc.», επιστρέφει στο Βερολίνο με ένα νέο ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει στοιχεία μυθοπλασίας και έχει θέμα τη μεταμόρφωση σε μία πόλη των άκρων: το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στις υπόλοιπες επιλογές του φετινού Πανοράματος, συναντάμε, μεταξύ άλλων, το γερμανικό ντοκιμαντέρ «Zentralflughafen THF» του Καρίμ Αϊνούζ που παρακολουθεί την καθημερινότητα των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στο βερολινέζικο αεροδρόμιο, το «Profile» του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, μία αμερικανική παραγωγή με ηρωίδα μία δημοσιογράφο που διεισδύει για ρεπορτάζ στον ISIS, το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Yocho» του Κιγιόσι Κουροσάουα και το «That Summer», το νέο του ντοκιμαντέρ του Σουηδού Γκόραν Ούγκο Ολσον με θέμα την καλλιτεχνική κοινότητα στα Χάμπτονς τη δεκαετία του ’70.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:33