23/07/2019 05:18:46
2.10.2009

Ψήφος κατά συνείδηση

Το τι ψηφίζει ο καθένας, προφανώς είναι δικό του θέμα. Όπως δικό του θέμα είναι και τα κριτήρια με τα οποία καταλήγει στις αποφάσεις του. Οι ιδεολογικές προτιμήσεις (ακόμη και αγκυλώσεις) αποτελούν κομμάτια βαθιά του εσωτερικού κόσμου των ψηφοφόρων. Επ’ αυτών δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Το «Π» άλλωστε, με παλαιομοδίτικη επιμονή, υποστηρίζει ότι μπορεί να διαφωνεί με όσα λέει κάποιος, αλλά υπερασπίζεται με κάθε θυσία το δικαίωμά του να τα λέει. Εξαιρούνται τα φασιστοειδή. Φανταζόμαστε ότι θα μας συγχωρήσετε για την εξαίρεση.

Παρ’ όλα αυτά και επειδή τρεις μέρες πριν από τις εκλογές διακρίνουμε ακόμη αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε μια... «βοήθεια». Μπορούμε να συνοψίσουμε κάποια από τα κριτήρια που ΔΕΝ πρέπει να ληφθούν υπόψη στην απόφαση για το τι θα ψηφίσουμε.

Κατ’ αρχήν δεν παίρνουμε τοις μετρητοίς τις υποσχέσεις που μας δίνουν. Δεν ψηφίζουμε αυτούς που θα μας βολέψουν, εμάς, την κατάστασή μας, τα παιδιά μας. Δεν ψηφίζουμε ουρανοκατέβατους, μοδάτους, που εμφανίστηκαν ξαφνικά στη ζωή μας και θα εξαφανιστούν από μπροστά μας την επομένη των εκλογών είτε εκλεγούν είτε όχι.

Δεν ψηφίζουμε τους παντογνώστες, αυτούς που θα μας τα λύσουν όλα, που θα μας σώσουν, που θα μας εξασφαλίσουν. Δεν ψηφίζουμε τους υπερφίαλους, τους αλαζόνες, τους τακτοποιημένους. Ακούμε με καχυποψία όσους ορκίζονται ότι το μόνο που θέλουν είναι να προσφέρουν στην πατρίδα, στην κοινωνία. Δεν ψηφίζουμε πολυλογάδες ούτε τα λόγια τους. Ψηφίζουμε πολιτικές προτάσεις.

Για να τις ακούσουμε, αρκεί να παραμερίσουμε τον θόρυβο των προεκλογικών ημερών και να ψηφίσουμε ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής μας. Αυτή ξέρει...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.