search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Κομισιόν: Κυρώσεις στην Πολωνία γιατί δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις στην δικαιοσύνη

20.12.2017 12:45
Κομισιόν σε Τουρκία: Να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για τις διεκδικήσεις στο Καστελόριζο - Media

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας, που είναι πιθανόν να φθάσει μέχρι την αφαίρεση ψήφου στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την άρνησή της να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις στο τομέα της δικαιοσύνης.

«Αποφάσισαμε ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος κατάφωρης παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία και κατά συνέπεια ενεργοποιείται το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν. 

Να υπενθυμίσουμε πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίκληση του άρθρου 7 στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων το Βερολίνο

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενεργοποιήσει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Πολωνίας για την άρνησή της να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, στηρίζει το Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε ότι «η Επιτροπή δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο». Ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε, ακόμη, ότι της απόφασης προηγήθηκε εντατικός και εποικοδομητικός διάλογος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:17