search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:56
MENU CLOSE

ΑΔΜΗΕ: Πρόταση για εθελούσια έξοδο με 35.000 ευρώ αποζημίωση

20.12.2017 15:45
Αλλαγές στο ΔΣ του ΑΔΜΗΕ - Media

 

Πρόταση προς τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, να αποχωρήσουν εθελοντικά από την εταιρεία, με αποζημίωση 35.000 ευρώ, εγκρίθηκε σήμερα από το ΔΣ του Διαχειριστή.

Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει η εταιρεία, υπαγορεύεται από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52 έτη και αν διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση, θα ξεπεράσει τα 55 έτη το 2022. Υπογραμμίζεται πάντως, ότι η αποδοχή της πρότασης έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα.

Το ΔΣ ενέκρινε επίσης, την αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων (με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των παγίων της εταιρείας), την αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Έργων Μεταφοράς, καθώς και τη συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών και τηλεπικοινωνιών. Προβλέπεται ταυτόχρονα και η κατάργηση ορισμένων διοικητικών θέσεων, χωρίς μείωση μισθού για τα στελέχη που τις κατείχαν. Το νέο οργανόγραμμα θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2018.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε: «Οι δυο πρωτοβουλίες που εγκρίθηκαν, προωθούν τον μετασχηματισμό του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε μια εταιρεία που, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της, υιοθετεί σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης των αλλαγών που έρχονται. Φιλοδοξία του νέου ΑΔΜΗΕ είναι να πρωταγωνιστήσει στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, με την επιτάχυνση των μεγάλων projects διασυνδέσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και άλλων που πρόκειται να δρομολογηθούν εντός του 2018».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:55