search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:44
MENU CLOSE

Υεμένη: Έντεκα άμαχοι νεκροί από επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού

20.12.2017 19:54
Σφοδρές μάχες στην Υεμένη - Media

 

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και οχτώ ακόμη τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού σε ένα προπύργιο των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, δήλωσε ένας φύλαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πηγή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η επιδρομή είχε στόχο την πόλη Σααντά στην βόρεια Υεμένη, προπύργιο των ανταρτών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους Χούθι, μετέδωσε ότι ανάμεσα στους έντεκα νεκρούς βρίσκονται παιδιά και γυναίκες. Πρόσθεσε ότι 19 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η επιδρομή έρχεται μια μέρα μετά την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες τον οποίο αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία πάνω από το Ριάντ, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες. Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούν το Ιράν για την εκτόξευση.

Αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Υεμένης, όπως στα νότια και δυτικά της πρωτεύουσας Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μια πηγή ασφαλείας, που βρίσκονται κοντά στους αντάρτες, απέδωσε τις επιδρομές σε αεροσκάφη του σαουδαραβικού συνασπισμού, χωρίς να υπάρξει άμεση αναφορά για θύματα από ιατρικές και πηγές ασφαλείας στην Σαναά.

Το πρακτορείο ειδήσεων Saba, που πρόσκειται στους αντάρτες, ανέφερε ότι 38 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε σειρά επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές.

Δεν κατέστη εφικτή η διασταύρωση αυτού του απολογισμού από ανεξάρτητη πηγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43