search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:43
MENU CLOSE

Πράσινο φως σε επτά κινεζικές εταιρείες για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

21.12.2017 07:00
Πράσινο φως σε επτά κινεζικές εταιρείες για τους λιγνίτες της ΔΕΗ  - Media

Το πράσινο φως ανάβει σε επτά κινεζικές εταιρείες- κολοσσούς για να συμμετάσχουν στην αγορά του 40% του λιγνίτη η Κομισιόν δίνοντας σαφή νομιμοποίηση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ που έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή του market test για το λιγνίτη, έχει στείλει προσκλήσεις σε επτά κινεζικούς ομίλους μεταξύ άλλων της Shanghai Energy, της China Energy κ.α. 

Το κάλεσμα περιλαμβάνει επίσης αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, αλλά και όλους τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους. Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε πως σχετικό ενδιαφέρον έχει επιδείξει και η Χαλυβουργία της οικογένειας Μάνεση, έπειτα από την πρόσκληση που έκανε προ ημερών από τον ίδιο στην βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Παναγιωτάκη ο διαγωνισμός θα γίνει την 1η Ιουλίου του 2018 η διακήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του λιγνιτικού πακέτου της επιχείρησης θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πολύ βασικά θέματα για τους επενδυτές. Το ένα από αυτά σχετίζεται με τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό, ο οποίος αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος από το ΥΠΕΝ εντός του 2018. Οι υποψήφιοι επενδυτές, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το επιθυμητό ενεργειακό μείγμα για τη χώρα. «Πρέπει να ξέρουν αν θέλουμε λιγνίτη και πόσο λιγνίτη θέλουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41