search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:09
MENU CLOSE

Ένα άγαλμα για την Νταϊάνα από τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

21.12.2017 08:21
 «Φωτιά» νέο ντοκιμαντέρ: Η πριγκίπισσα Νταϊάνα προσπάθησε να αυτοκτονήσει 4 φορές - Media

 

Για να τιμήσουν τα 20 χρόνια από τον απροσδόκητο θάνατό της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδελφός του, ο πρίγκιπας Χάρι, παρήγγειλαν, τον περασμένο Ιανουάριο, ένα άγαλμα για τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Την Κυριακή που μας πέρασε, με ανακοίνωση από τα γραφεία τους γνωστοποίησαν το όνομα του γλύπτη που επιλέχθηκε: θα είναι ο Ίαν Ρανκ-Μπρόαντλι, του οποίου το ομοίωμα του προσώπου της Ελισάβετ Β’ βρίσκεται, από το 1998, σε όλα τα κέρματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ο Ίαν είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος γλύπτης και ξέρουμε ότι θα δημιουργήσει έναν κατάλληλο φόρο τιμής στη μητέρα μας, και ο οποίος θα αντέξει στον χρόνο» αναφέρουν οι δύο πρίγκιπες.

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί μπροστά στην επίσημη κατοικία τους, το Kensington Palace. Τα αποκαλυπτήρια είχαν προγραμματιστεί για πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, ώστε να σηματοδοτήσει την επέτειο, αλλά τελικά θα γίνουν το 2019.

Όταν, τον Αύγουστο του 1997, το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε την Νταϊάνα και τον εραστή της, τον Ντόντι αλ-Φαγέντ, καταστράφηκε σε σύγκρουση μέσα σε τούνελ στο Παρίσι, ο Ουίλιαμ ήταν 15 χρονών και ο Χάρι, 12.

«Μας άγγιξαν τα καλά λόγια για τη μητέρα μας και οι αναμνήσεις από αυτήν που τόσος κόσμος μοιράστηκε αυτούς τους τελευταίους μήνες» είπαν τα δύο αδέλφια. «Είναι σαφές ότι τη σημασία της δουλειάς της την αισθάνονται ακόμα πολλοί, και στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλον τον κόσμο. Ακόμα και 20 χρόνια μετά.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:09