search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:50
MENU CLOSE

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την «αυτεπάγγελτη δίωξη» – Μερική τροποποίηση προανήγγειλε ο Κοντονής

21.12.2017 14:43
Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την «αυτεπάγγελτη δίωξη» - Μερική τροποποίηση προανήγγειλε ο Κοντονής - Media
 
Στους ρυθμούς της τροπολογίας για την αυτεπάγγελτη δίωξη προς όσους απειλούν ή ασκούν βία σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς κινείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που αυτή την ώρα τελεί σε ενημερωτικό «μασάζ» από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη σιγμή της κατάθεσής της χθες το απόγευμα η τροπολογία προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες ήρθε να εντείνει το αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για ονομαστική ψηφοφορία. 
 
Μιλώντας στην Ολομέλεια, κι ενώ νωρίτερα είχε υπερασπιστεί την τροπολογία ο Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επανεξέταση των προβλέψεων της επίμαχης τροπολογίας. Ειδικότερα, ανταποκρινομενος στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν να αποσυρθεί έστω το εδάφιο που καθιστά αυτεπάγγελτη τη διώξη ακόμη και στην «απειλή βίας» έναντι των υπαλλήλων που διενεργούν τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερει ότι θα εξεταστεί το ζήτημα και είναι πιθανόν να καλυφθεί με γενική διάταξη. Κατόπιν ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του κατά τις 18:30 και αποχώρησε από την Ολομέλεια για την ενημέρωση των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
 
Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο να έχει απευθύνει προειδοποιήσεις προς βουλευτές ότι αν δεν υπερψηφίσουν την τροπολογία θα πέσει η κυβέρνηση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται από πλευράς ΥΠΟΙΚ.
 
Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο η επίμαχη τροπολογία, όσο και οι πολλές τροπολογίες που κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν σοβαρές εντάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, νωρίτερα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10