24/11/2020 07:59:13

Σπίρτζης: Εντός Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια

Σπίρτζης: Κριτική αλλά χωρίς πρόταση από ΝΔ - Media

 

«Εντός Δεκεμβρίου, πιθανόν την Παρασκευή, βγαίνει ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια και ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί στο 2018, τουλάχιστον για την Εγνατία», απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε σχετικό ερώτημα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βαγγέλη Λαμπάκη, στο περιθώριο της σημερινής παράδοσης στην κυκλοφορία του τμήματος «Μάνδρα-Ψαθάδες» του «Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο-Ορμένιο».

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως «αυτό είναι πολύ καλό για τον Έβρο και τις εδώ περιοχές μας» γιατί θα προβλεφθεί σ΄ όλες τις εισόδους της χώρας και στο λιμάνι η τοποθέτηση πομποδέκτη σε όλα τα εισερχόμενα αυτοκίνητα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να πηγαίνουν από το παράπλευρο δίκτυο και «άρα θα έχουμε λιγότερα ατυχήματα στους οικισμούς στο εσωτερικό δίκτυο (από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή).

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την καθυστέρηση που υπάρχει στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρά την έναρξη υποβολής αιτήσεων απαλλαγής από το αντίτιμο των διοδίων για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών υπογράμμισε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι «είναι η πρώτη φορά που γίνεται ηλεκτρονικό σύστημα για την ελεύθερη διέλευση και η πρώτη φορά που βγαίνει υπουργική απόφαση για απαλλαγή και την άλλη μέρα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα», διευκρινίζοντας πως δεν είναι ένα σύστημα όπου απλά καταθέτεις μία αίτηση. «Στη συνέχεια προβλέπει ελέγχους και μία συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι κάτι που δεν το περίμενε κανείς και όταν το λέγαμε κάποιοι, που είχαν θεσμοθετήσει το πού, το πώς και το πόσο θα είναι τα μετωπικά διόδια, μας έκαναν κριτική. Μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται τη Θράκη, τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας… Εμείς αυτό που είχαμε στο μυαλό μας το υλοποιήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως και το ΤΑΙΠΕΔ στη συνέχεια θα πρέπει να φροντίσει «όταν ολοκληρωθεί η παραχώρηση, να υπάρχουν αντίστοιχες προβλέψεις και για τους νομούς που ήδη έχει προβλεφθεί μέχρι τώρα και για τους συμπολίτες μας που έχουν ειδική αναπηρία και για τους ανέργους...».

 Αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την περιοχή της Θράκης, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Εμείς φιλοδοξούμε η Θράκη να μην είναι ούτε η αρχή της χώρας, όπως έλεγαν κάποιοι, ούτε το τέλος της. Η πολιτική που έχουμε είναι η ενδοχώρα των Βαλκανίων να είναι σε άμεση-καθημερινή συνεργασία και επαφή με τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό κάνουμε και στηρίζουμε όπως μπορούμε μέσα σ' αυτές τις συνθήκες τον λαό και τους Νομούς της Θράκης. Το αποδείξαμε».

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στη σημαντικότητα του έργου της ηλεκτροκίνησης. «Το πιο σοβαρό, που είναι και εθνικό έργο, είναι η ηλεκτροκίνηση. Πάει καλά και η χρηματοδότηση και οι διαδικασίες». Εξέφρασε την εκτίμηση πως τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα έχει τελειώσει και η γραφειοκρατική διαδικασία για την εταιρία που θα γίνει με τη Βουλγαρία συμπληρώνοντας πως «τώρα θέλει να συνδεθεί και η Ρουμανία».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.