search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:04
MENU CLOSE

Επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

21.12.2017 15:08
Επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Media

Προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην ορεινή Κορινθία.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής επαρχιακές οδούς:

*Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.

*Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.

*Δερβενίου-Γκούρας, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.

*Γκούρας-Κιάτου, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

*Γκούρας-Σαραντάπηχου, έως το 18ο χιλιόμετρο.

*Γκούρας-Λικουριάς, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

*Κιάτου-Γκούρας, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και εργάζονται συνεχώς, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι.

Χιονίζει και στη Λαμία

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να γίνονται ορατά τα προβλήματα. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή την ώρα, άνθρωποι και μηχανήματα δίνουν μάχη στην περιοχή του Μαρτίνου για να κρατηθεί ανοιχτός ο εθνικός δρόμος.

Από τον κόμβο του Μαρτίνου στο 117 χλμ και μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, στο 130 χλμ της ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχώς καθαρίζουν το οδόστρωμα, για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό.

Στο υπόλοιπο δίκτυο της Φθιώτιδας, στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού και στο δρόμο Θερμοπυλών- Ιτέας στην περιοχή του Μπράλου το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ. και πριν από λίγο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα απομάκρυναν τους όγκους του χιονιού.

Στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, αμέσως μετά την Μακρακώμη και μέχρι τη σήραγγα του Τυμφρηστού, υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση αλλά ο δρόμος παραμένει ανοιχτός από την προσπάθειες των εκχιονιστικών που δουλεύουν ασταμάτητα. Οι οδηγοί όμως θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τις αλυσίδες.

Στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη μετά τις 4 το απόγευμα, με συνέπεια πολλά χωριά να μην έχουν επικοινωνία.

Αυτή την ώρα μηχανήματα των δήμων κινούνται προς τους κεντρικούς άξονες για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν για στοιχειώδη συγκοινωνία, στους κεντρικούς δρόμους.

Μέσα στην πόλη της Λαμίας χιονίζει ακατάπαυστα το τελευταίο δίωρο και έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στους περιφερειακούς δρόμους της πόλης, παρά το γεγονός ότι έχουν πέσει τόνοι από αλάτι από το μεσημέρι και μετά.

Η ένταση της χιονόπτωσης είναι ιδιαίτερα μεγάλη και στις περιοχές των Καμένων Βούρλων, της Αμφίκλειας και της Κάτω Τιθορέας.

Τόσο οι δήμοι, όσο και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δεκάδες μηχανήματα στο δρόμο, προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς, ενώ έχουν μισθώσει και πολλά ιδιωτικά μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν το έντονο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη περιοχή.

Χιόνι στη Λάρισα

Χιονίζει σήμερα σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος έχει δοθεί εντολή σε μηχανήματα με αλάτι να βρίσκονται στη περιοχή της Μελούνας, στις περιοχές Καλλιπέυκη, Αμπελάκια αλλά και στη Ραψάνη και την Σπηλιά.

Επίσης, σε ετοιμότητα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη βρίσκονται και τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφόσον υπάρξει επιδείνωση του καιρού και ενταθεί η χιονόπτωση κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών. Υπενθυμίζεται πάντως πως από το πρωί χιονίζει και μέσα στη πόλη της Λάρισας με τις θερμοκρασίες να είναι αρκετά χαμηλές.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αχαΐα

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Στα λευκά Τρίκαλα και Καρδίτσα

Στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, χιονίζει από τις πρωϊνές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.

Μέχρι τώρα το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης. Χιονόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στα ορεινά και πεδινά, έχουμε και στο νομό Καρδίτσας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στο καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό.

Δυσκολίες και στο οδικό δίκτυο του Αγρινίου

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να κινηθούν σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην εθνική οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από το 21ο χιλιόμετρο, έως και το 50ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου- Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

Να σημειωθεί, ότι εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:04