search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:28
MENU CLOSE

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ζήτημα της Ιερουσαλήμ (Video)

21.12.2017 16:02
Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ζήτημα της Ιερουσαλήμ (Video) - Media
 
Ξεκινήσε η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπου αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο απόφασης το οποίο θα καταδικάζει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από την Ουάσινγκτον ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των κρατών μελών που θα το υπερψηφίσουν.
 
Στο επίκεντρο της ψηφοφορίας, η οποία διεξάγεται έπειτα από πρωτοβουλία των Παλαιστινίων, βρίσκεται ένα κείμενο όπου επισημαίνεται ότι μια μονομερής απόφαση που αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ “δεν έχει νομική ισχύ” κι ότι το θέμα της Ιερουσαλήμ πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην τελική ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
 
Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συμμετέχουν 193 κράτη-μέλη. Πάντως, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ, είναι ειλημμένη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ασκήσει βέτο στο αίτημα, το ζήτημα της Ιερουσαλήμ να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26